Unieke Tips Voor Het Thuiswerken!

Unieke Tips Voor Het Thuiswerken!

Sinds de coronacrisis zijn we massaal gaan thuiswerken. Je kent het wel; met een laptop vanuit jouw eigen kantoortje. Alhoewel we hier enorm goed in geworden zijn, zijn er zeker nog een aantal verbeterpunten die we kunnen toevoegen. In deze blogs worden er unieke tips gegeven voor het thuiswerken. Veel leesplezier!

Stel een dagelijkse routine in

Het is belangrijk om een vaste dagelijkse routine te hebben als je gaat thuiswerken. Het is dus verstandig om op een vaste tijd jouw werkdag te starten en te beëindigen. Hierdoor kun je een makkelijke scheiding maken tussen jouw werk en jouw vrije tijd. Verder is het verstandig om de belangrijkste taken in de ochtend te plannen aangezien je dan nog energiek en gefocust bent. In de middag kun je dan even pauze nemen en ontspannen. 

Neem regelmatig pauzes

Het nemen van regelmatige pauzes is een eenvoudige maar cruciale gewoonte die de productiviteit en het welzijn op de werkplek aanzienlijk kan verbeteren. Pauzes bieden een kans om te ontspannen, stress te verminderen en de geest op te frissen, wat essentieel is om effectief te blijven werken. Wanneer we te lang achter elkaar werken, raken onze hersenen vermoeid en verliezen we concentratie. Dit leidt vaak tot fouten en verminderde efficiëntie. Door regelmatig korte pauzes in te lassen, kunnen we onze focus behouden en taken met meer precisie voltooien.

Volg een online opleiding

Het voordeel van thuiswerken is dat je ook veel meer vrije tijd hebt natuurlijk. Dit biedt jou mogelijkheden om je te oriënteren/te verdiepen in andere onderwerpen. Zo zou je ook bijvoorbeeld een cursus/opleiding kunnen volgen. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding plannen. Plannen is namelijk essentieel, voornamelijk als je gaat thuiswerken. Je hebt namelijk vaak nog andere zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de kinderen naar school brengen, de was doen of de hond uitlaten. Een cursus timemanagement is dus zeker handig!

Kies het juiste bureau en de juiste stoel

Als je thuiswerkt zit je natuurlijk veel stil achter jouw laptop. Het is dus belangrijk dat je een goed bureau hebt met een goede bureaustoel. Kies daarom voor een groot bureau waar je veel spullen op kwijt kunt. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een stoel met een ergonomisch design. Hierdoor zul je geen pijn aan jouw onderlichaam of rug ervaren. Dit is dus een must!

Unieke Tips Voor Het Thuiswerken!
Schuiven naar boven