Hoe moderniseer ik mijn badkamer?

Hoe moderniseer ik mijn badkamer

Stel je voor dat je ‘s ochtends de badkamer in komt en dat jouw badkamer er saai, onaantrekkelijk en oud uitziet… Dit is natuurlijk niet wat je wilt! Het wordt steeds populairder om een badkamer te moderniseren. Het leuke hiervan is dat dit al met een klein budget te realiseren is. In deze blog worden er een aantal unieke en leuke tips gegeven hoe jij jouw badkamer in nood time kan moderniseren. 

1.Vernieuw de douche

Een belangrijk onderdeel van de badkamer is natuurlijk de douche. Vroeger werden er vooral douches met een deur gebruikt. Deze traditionele douches zijn daarom nog veel terug te vinden in de meeste badkamers. Als je jouw badkamer wilt moderniseren kun je overwegen om over te stappen op een inloopdouche. Dit is een douche zonder een deur. Verder zou je gebruik kunnen maken van een zogenaamde ‘’regendouche’’. Hierbij lijkt het net alsof je onder een grote regenbui staat. Super vet! Als je nog badkamer inspiratie nodig hebt kun je het beste even googlen op ‘’moderne douche’’. Je zult dan de nieuwste van de nieuwste douches te zien krijgen. 

2. Kies voor andere tegels

Okay, laten we eerlijk zijn, die oude tegels kunnen echt niet meer. Het mooie hiervan iis dat je niet meteen de hele badkamer hoeft te slopen om de tegels te vervangen. Je kunt simpelweg een nieuwe laag verf of speciale tegelstickers gebruiken om een frisse look te creëren. Kies voor lichte kleuren zoals wit, grijs of zachte pasteltinten om je badkamer groter en helderder te laten lijken. Geloof me, een beetje verf of een paar leuke stickers kunnen wonderen doen! Gelukkig is deze aanpak niet duur aangezien je jouw tegels niet hoeft te vervangen. 

3. Stap over op moderne verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de sfeer van je badkamer. Een saaie plafondlamp is niet meer echt van deze tijd. Deze kun je daarom beter vervangen voor wandlampen of trendy hanglampen. En als je echt geld wilt investeren in de verlichting zou je ook nog kunnen kiezen voor slimme (duurzame) verlichting. Hierbij kun je met een druk op de knop de felheid van de lamp aanpassen, waardoor je veel sfeer kunt creëren. 

4. Voeg wat groen tinten toe

Een beetje groen kan je badkamer direct een frisse uitstraling geven. Plaats enkele mooie kamerplanten op strategische plekken, zoals op een plankje of bij het raam. Kies planten die goed fungeren in vochtige omstandigheden, zoals varens of aloë vera.

Hoe moderniseer ik mijn badkamer?
Schuiven naar boven